Nieuws

Christelijk Fanfarekorps Concordia

      Nieuws mei juni 2018

 

Na een keertje te hebben overgeslagen nu een “dubbel nummer” met aan het eind de “bovenslag”

Op vrijdag 9 maart stond onze uitvoering in het teken van Concordia Goes Solo Na het zingen van Vaste rots van mij behoud gingen we van start met het vlotte programma wat we voor deze avond hadden samengesteld. De mars Maxima was het eerste nummer en daarin was duidelijk te horen het gedeelte met de bandoneon wat Koningin Maxima tot in tranen toe ontroerde. Na Ragtime was het de beurt aan Tineke Werkman om de Romance pour Helene te vertolken. Dit deed zij op voortreffelijke wijze wat ook de zaal zeer waardeerde gezien het applaus. Toen was het de beurt aan de leerlingen Jetske, Rinske, Jehannes en Jildou die allemaal een stuk met de cd speelden. Zangeres Ineke Dijkstra zong bij Sway en Feeling Good waarna Freerk en Antine soleerde in het nummer Perhaps Love. Na de pauze met weer prachtige prijzen dei we uit alle hoeken weer kregen gingen we verder met de mars Ankers Los en de Nutrocker. Pavana in blue was een stuk voor Altsaxofoons en trompetten waarna drums in the air met Rinze Span op de bok aan de beurt was. Rinze was de dirigent en wij moesten met mondgeluiden de slagwerk instrumenten imiteren. Een hilarisch gebeuren. Fascinating drums met solo voor de hele slagwerk groep en “I’ve got the music in me” met zang van Ineke Dijkstra zorgden voor een spectaculaire afsluiting.

Op 14 maart speelden we weer tijdens de biddag voor gewas en arbeid in de kerk van Wjelsryp

De weken hierna stonden in het teken van het zoeken van een dirigent. Voor ons na 40 jaar een ontdekkingsreis maar we zijn geslaagd. Op 1 december zal Andries Kramer letterlijk het stokje overnemen van Sjoerd de Boer. Deze dag hopen we dat we een heleboel oud-leden kunnen verwelkomen die nog één keer samen willen spelen met Sjoerd de Boer. Op deze wijze willen we afscheid nemen van Sjoerd maar ook alles nog een keer doornemen wat we wel niet hebben gedaan in 40 jaar. Er zijn onder ons ook maar enkele leden die een andere dirigent voor Concordia hebben gekend bleek tijdens een inventarisatie. Uniek dus en dat willen we uitstralen die dag.

Op Koningsdag hadden we ons eerste buitenoptreden weer. Met zo’n 20 leden gingen we door de buorren waarna we al snel een flinke schare achter ons aan kregen. Na het Wilhelmus was het even goed toeven op het sportveld waar koffie voor ons klaar stond. Op 4 mei speelden we weer mee bij de dodenherdenking. Een prachtig stilte moment waarin verleden en heden t.a.v. oorlogen en vredesmissies wordt herdacht. Ook moeder natuur liet zich niet onbetuigd want tijdens de twee minuten stilte zond de merel vrolijk zijn lied.

Zaterdag 2 juni gingen we naar Schiermonnikoog waar een festival was georganiseerd maar liefst 2 jaar van te voren hadden we ons opgegeven en medio april bleek dat we niet op de programmalijst stonden… Na het nodige heen en weer gemail en gebel werden we alsnog geplaatst en dat was niet voor niks. We speelden het stuk Adornia geschreven door Jacob de Haan met verve. Toen we uit de zaal liepen was ons aller oordeel “better kinnen we net” en dan maakt het ook niks meer uit wat de jury vindt. Maar de jury bestaande uit Jan en Jacob de Haan oordeelde dat we met 88 punten de winnaar werden van de korpsen in de 2e en 3e divisie. Er zijn altijd wat “rimpelingen” te benoemen maar de componist verwoorde dit in het verslag als volgt “dit zijn echter peanuts met al het prachtige dat viel te beluisteren. Mijn compliment voor orkest en dirigent” Groter compliment konden wij niet krijgen van Jacob die over de hele wereld reist om top orkesten te dirigeren.

Een geweldige prestatie die wij met Sjoerd de Boer mochten beleven in zijn afscheidsjaar. Ooit zijn we onze concours carrière ook hier begonnen en met vallen en opstaan doen we mee in de top! Iets waar we trots op zijn.

We gaan ons nu richten op Grutsk we spelen op 30 juni vanaf 13.10uur in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 op een podium op het Mata Hari plein. Samen met de basisschool zullen we 2 delen uit Wieger wordt Wakker ten gehore brengen aangevuld met nog een aantal nummers met zangeres Ineke Dijkstra en nummers die we als korps zelf nog spelen. Komt dus allen deze dag naar Leeuwarden en laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn “Mei elkoar”.

Skriuwer,

Pieter Post